Thassos este o insula accesibila romanilor, calatorie cu masina personala.

In cazul familiilor cu copii, recomand o oprire in Bulgaria de o noapte, la Veliko Tarnavo, un oras construit pe munte ,cu un peisaj de exceptie.

Drumul prin Bulgaria este intins si usor, la fel si de la granita cu Bulgaria ,pana la ferry in zona Kavala.

Feribotul circula foarte des in sezon , si face 30 de minute pana pe insula. Suficient cat sa nu se plictiseasca copiii.

Pe insula am ales partea cu Skala Rachoni- Potos, care ,atentie are apa lina si fara valuri, in comparatie cu partea Golden Beach, Potamina, Paradise Beach unde sunt valuri relativ mari.

O insula prietenoasa, dominata de multi romani, astfel incat sa nu simti departarea de casa. Se poate face turul insulei cu masina in aproximativ 2 ore.  Pesajele de coasta sunt impresionante

Nu as rata in Thassos, Marble Beach, plaja de langa cariera de marmura, un peisaj unic, si Paradise Beach, care  te duce cumva cu gandul la plajele Thailandei.

Pentru plimbarile de seara Limenas si Limenaria ofera o gama variata de taverne si magazine, insa care nu exceleaza pentru produse deosebite. Suveniruri simple, ulei de masline, si tricouri cu Thassos. Poate ti-ar atrage atentia magazinele de bijuterii facute acolo si cateva modele de sandele de piele confectionate manual.

De-a lungul insulei, pe coasta sau pe malul marii, sunt rasfirate mici sate, cu usor iz de saracie dar si salbaticie.

in concluzie, o vacanta usor de abordat, aproape de tara, cu peisaje frumoase, accesibila ca si preturi, cu plaje interesante, apa lina si cristalina

Pe insula poti admira  apusuri de soare uimitoare , soare care se ineaca usor in mare…